Your school: LSE Online, Ukraine

10 порад як покращити розмовну англійську мову

16 September 2022

1814

Скотт Харланд

Викладач LSE

Скотт Харланд

Знайдіть співрозмовника для практики

Зараз майже всі в Україні вивчають англійську мову, в школі, університеті, на курсах. Тож у кожного є друзі, які можуть розмовляти англійською і воліють вдосконалити її. Домовтеся прогулятися містом або зустрітися в кафе і говоріть лише англійською, наприклад, 30 хвилин. Можна вести звичайну розмову про навчання, роботу, фільми, спільних друзів. Обговорюйте будь-що, але є єдина умова – робіть це англійською. Після 30 хвилин можна перейти на українську.

Поговоріть самі з собою!

Не тільки божевільні люди розмовляють самі з собою;) Встаньте перед дзеркалом і задайте собі запитання, а потім дайте відповідь. Інша річ, яку ви можете зробити, це коментувати те, що ви робите щодня. «Зараз я йду до вітальні. Я бачу свого тата. Він виглядає розслабленим. Він дивиться телевізор..." Таким же чином можна описати, як ви готуєте обід: «Спочатку розбиваємо яйця, потім перемішуємо їх виделкою і кладемо в каструлю…».

Заведіть щоденник

Якщо вам здається дивним розмовляти з самим собою, спробуйте писати. Візьміть блокнот або зошит і робіть у ньому нотатки щодня. Пишіть про те, що ви робили сьогодні, що відчували, про що думали й мріяли. Записування думок англійською не тільки покращить ваше письмо, але й допоможе вам легше говорити.

Грайте в англійські комп’ютерні ігри

Багато моїх студентів-підлітків в LSE звучать дуже природно і мають багатий словниковий запас, тому що грають в онлайн-ігри англійською. Ви можете грати в Minecraft, або Fortnight, або DOTA. Спілкуйтеся з іншими гравцями та переглядайте інструкції англійською мовою. Якщо вам подобається грати в Farmville або Hayday, Animal Crossing або Candy Crush, оберіть англійську мову, щоб думати англійською під час гри.

Спілкуйтеся англійською у месенджерах

Ви часто спілкуєтеся з друзями у Viber або Instagram? Друкуйте англійською! Якщо ви швидко набиратимете відповіді своїм друзям англійською, ви залучите ті ж частини мозку, що й під час розмови. Це допоможе вам говорити вільніше і швидше. Попросіть друга, який також вивчає мову, іноді спілкуватися з вами лише англійською. Зробіть «день англійської мови». Щонеділі або щовівторка, або у будь-який зручний для вас день.

Запишіть свій голос

Це дуже корисно, якщо ви готуєтеся до таких іспитів, як IELTS або Cambridge First. Ви берете запитання IELTS Speaking Part 2 або фотографію з Part 2 Cambridge First, а потім записуєте свої відповіді. Це також корисно для всіх, хто хоче покращити своє мовлення. Підготуйте коротку розповідь на будь-яку тему. Наприклад, «як я провів відпустку» або «останній раз, коли я був злим/злою». Запишіть себе на телефон, а потім прослухайте. Як це було? Які помилки помітили? Чи можете ви зробити це краще? Можете. Запишіть ще раз і переконайтесь.

Копіюйте людей - носіїв мови

На Youtube є багато коротких цікавих відео. Оберіть щось для себе, слухайте та копіюйте спікерів – так ви покращите свою вимову. Деякі вебсайти пропонують відео із субтитрами, які можна читати під час прослуховування. Наприклад, English Central, містить короткі тематичні відеоролики від різних відомих спікерів. Ви можете слухати та читати, а потім записувати себе, і вебсайт надасть вам відгук. Ted Talks також мають субтитри до виступів, тож ви можете слухати та читати, а потім копіювати доповідача.

Читайте вголос

Іноді, читаючи іноземною мовою, ми розуміємо значення слова, але не знаємо, як його сказати. Наприклад, поруч із моєю квартирою є стоматолог, тому я можу прочитати слово _________ . Проте минулого тижня мені зателефонував водій доставки Bolt Food і сказав, що він біля стоматолога, українською мовою, але я не зрозумів, бо не знаю, як це слово звучить. Я ніколи раніше не промовляв це слово. Якщо ж ми читаємо вголос, бачимо, як пишеться слово і думаємо про те, як воно звучить. Онлайн-словники тепер також можуть вимовити це слово за нас. На вебсайті Youglish є кліпи багатьох ораторів із Youtube, які вимовляють одне й те саме слово, тож ви можете почути, чим відрізняються британська англійська, американська англійська, австралійська англійська тощо.

Підспівуйте

Ви любите співати? Чому б не поспівати англійських пісень? Ви чуєте, як співаки вимовляють слова та фрази, - це допоможе покращити й вашу вимову. Сайт Lyricstraining містить багато популярних музичних відео з інтерактивними завданнями. Слухайте і заповнюйте пропущені слова. Якщо ви не чуєте/розумієте його, продовжуйте слухати, доки не почуєте потрібне слово.

Приєднайтеся до онлайн-курсу розмовної мови

Звичайно, ще один хороший спосіб покращити своє мовлення – це приєднатися до розмовного клубу. На розмовних курсах у Лондонській школі англійської мови у вас буде можливість не лише говорити англійською зі своїми одногрупниками, але й отримувати відгуки від кваліфікаційних викладачів. На наших курсах 21st Century Speaking Skills ви братимете участь у виконанні корисних і цікавих завдань. Практикуватимете різні ораторські навички: як висловити свою думку, погоджуватися та не погоджуватися зі співрозмовником, відстоювати свою точку зору тощо. На наших курсах Press Play: English through Film ви переглядатимете короткі відеоролики з Youtube і BBC, вивчатимете нову лексику та виконуватимете завдання та проєкти на основі переглянутого матеріалу. Це прості й веселі способи розвинути свої навички мовлення, тож чому б не спробувати?

Recommended course on the topic

IELTS Weekends 11.05
online
13   left
Сб 09:30-12:30

IELTS Weekends 11.05

Ukraine

Kate Myslyvtseva

7800 hrn per course

starts on

11.05.24

lasts

2 mths
IELTS Classic 10.04
online
7   left
Ср 19:20-20:50 Пт 19:20-20:50

IELTS Classic 10.04

6750 hrn per course

starts on

08.04.24

lasts

2 mths

Other news that may interest you

15

0

Аудіокниги як інструмент вдосконалення англійської
вчити англійську мову
англійська для дорослих
англійська для дітей
online English

Аудіокниги як інструмент вдосконалення англійської

Юлія Кулина

Викладач LSE

Юлія Кулина

27 March 2024

Register

84

1

Вчити тексти напам’ять: чи ефективно для вивчення англійської?
вчити англійську мову
англійська для дорослих
англійська для дітей
online English
розмовна англійська
англійська для школярів
англійська для початківців
Preparation for IELTS

Вчити тексти напам’ять: чи ефективно для вивчення англійської?

Олена Ланова

Контент-менеджер LSE

Олена Ланова

12 March 2024

Register

143

1

Співайте та навчайте: найкращі дитячі пісні для опанування англійської
вчити англійську мову
англійська для дітей
online English
англійська для школярів

Співайте та навчайте: найкращі дитячі пісні для опанування англійської

Валерія Глотова

Викладач LSE

Валерія Глотова

28 February 2024

Register

309

1

Рівні англійської та найдієвіші методи діагностики мовних знань
вчити англійську мову
англійська для дорослих
англійська для дітей
online English

Рівні англійської та найдієвіші методи діагностики мовних знань

Олена Ланова

Контент-менеджер LSE

Олена Ланова

16 February 2024

Register

Ми використовуємо cookie-файли для надання вам найбільш актуальної інформації. 
Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь на використання cookie-файлів. 

Політика конфіденційності