Your school: LSE Online, Ukraine

Як використовувати соціальні мережі для практики англійської мови

30 September 2024

171

Iryna Vozna

LSE teacher

Iryna Vozna

Ви можете уявити сучасну людину без сторінки в Instagram чи Facebook?

Згідно з дослідженням маркетологів Lifesight, за 2023 рік платформу Facebook відвідало 216,4 млрд людей. YouTube - 1,35 трлн. Тож ми - ні, не уявляємо: неважливо в якій мережі, але соціальний профіль є у кожного. 

59,10% "сидять" в соціальних мережах з мобільних пристроїв. Про що це свідчить? Що вони (мережі) з нами усюди та завжди - коли ми їмо, стоїмо в черзі за кавою, їдемо в потязі чи сидимо під кабінетом у лікаря. З цього приводу можна або засмучуватися, або радіти. Ми в другому таборі - чому не радіти, якщо соціальні мережі можна перетворити на корисні інструменти для навчання? Зокрема англійської 😉

Про це в цій статті й поговоримо ⬇️

Як використовувати соціальні мережі у навчанні

Якщо ви й досі не використовуєте соціальні мережі для вивчення англійської мови, то.. НАВІЩО вони вам? 😀

Порівняйте:

скролити vs скролити та вчити англійську.

Що б ви обрали? Для нас вибір очевидний.

Ми на 100% підтримуємо принцип брати від усього максимум. Тим паче глобально соціальні мережі вже давно перейшли з рангу дозвілля в освітній сегмент.

Якщо ви погоджуєтесь з цією думкою, давайте разом розбиратися, як використовувати соціальні платформи для вдосконалення мови.

Серед основних сучасних підходів використання соціальних мереж в процесі навчання ми виділили наступні:

  • Англомовний Директ

це практичний посібник для розвитку навичок письма, говоріння та аудіювання. Спілкування в приватних повідомленнях можна реалізовувати через текст, аудіо чи відео. Якщо попри високий рівень граматики ви "I want to drink" замість "Iʼm thirsty" щоразу, як тільки потрібно говорити англійською, мерщій шукайте англомовних співбесідників для спілкування у Директі.  

  • Коментування

писати коментарі під дописами - це також суперспосіб покращити навички читання та письма. Більше з тим - практикувати вже вивчену лексику та неабияк розширити словниковий запас! Опоненти часом трапляються дуже красномовні - це спонукає на пошук влучних лексем для гідних відповідей.

  • Контент

споживання контенту англійською мовою має стати пріоритетним. І ми зараз не лише про фахові сторінки та спільноти студентів чи вчителів - будь-який англомовний лайфстайл блог може стати крутим посібником. Підпишіться на Джеймі Олівера, Девіда Бекхема чи Ханну Нілман, і ви будете постійно чути розмовну британську та американську англійську. Девід, до речі, завів курей та саджає троянди, тож на вас чекає вельми життєвий вокабуляр. 

Щодо створення контенту, то і це варто спробувати англійською. По-перше, це цікаво, по-друге, дуже ефективно для подолання мовного барʼєру. Окрім позитивного впливу на розвиток мовленнєвих навичок, створення англомовного контенту сприяє розвитку креативності та творчого мислення.

Найпопулярніші мережі для інтеграцій в практику англійської мови

YouTube

Чому вартий уваги:

YouTube - одна з найбільших платформ для відеоконтенту, де можна знайти навчальні відео абсолютно різного формату.

У нього найбільша аудиторія в Україні серед повнолітніх — 23,5 мільйони юзерів 18+. Що це може означати в нашому контексті? Те, що платформа містить в більшості своїй якісний контент, гідний уваги 👌 

Способи використання:

  • підписуйтеся на освітні канали. Є безліч профільних каналів, присвячених вивченню англійської мови, таких як BBC Learning English або Learn English with TV Series.
  • дивіться відео з субтитрами. Вмикайте субтитри, щоб краще розуміти, тренувати мовну памʼять та покращувати навички читання.
  • створіть свій канал. Ви можете записувати англомовні влоги та заливати їх на канал. Можливо, саме вам слід розвивати особистий бренд?   
  • залишайте коментарі. Участь в обговореннях під відео допоможе вам практикувати письмо та граматику.

Facebook

Чому вартий уваги:

Facebook за популярністю посідає другу сходинку після YouTube. В додаток до візуалів маємо мільйони співрозмовників, які постійно обмінюються інформацією в режимі реального часу.

Способи використання:

  • приєднуйтесь до груп за інтересами. Шукайте спільноти тих, хто вчить або навчає англійської. В них можна знайти матеріали для самостійного навчання, взяти участь у дискусіях, поставити запитання та отримати швидкий фідбек від інших учасників.
  • підписуйтесь на сторінки навчальних центрів. Сторінки таких організацій часто публікують корисні гайди, чеклисти, уроки, вправи та мотиваційні повідомлення, які допоможуть у навчанні.
  • спілкуйтесь з носіями мови. Як ми вже зазначали, переписки та взаємні коментарі з носіями мови допоможуть вам покращити всі мовленнєві навички та збільшити лексичний багаж.

Instagram

Чому вартий уваги:

Instagram один з небагатьох пропонує вивчення мови через візуальний контент. Привіт, візуали 👋

Платформа ідеальна для тих, хто краще сприймає та засвоює інформацію очима. 

Способи використання:

  • підписуйтесь на англомовні акаунти за інтересами. Любите пекти хліб? Для вас сторінки топових буланжері Сан-Франциско! Цікавитесь садівництвом? Сторінки англійських садових блогерів варті вашої уваги. Можливість практикувати англійську у сфері , яка дійсно захоплює - це висока мотивація у навчанні. Але не без профільних акаунтів, звісно. Ви ж підписані на LSE? 😈  В нас постійні рубрики нових виразів, ідіома-квізи, підбірки освітніх та розважальних ресурсів англійською 👌
  • дивіться IGTV. Прямі ефіри з нейтівами - це доступна безкоштовна практика комплексу навичок - аудіювання, читання та письма. І купа розмовної англійської. 
  • використовуйте підписи та коментарі. Доповнюйте свої дописи текстами та читайте їх в інших, висловлюйте свою думку в коментарях. Є шанс знайти однодумців і навіть друзів у Insta!

TikTok

Чому вартий уваги:

хоча вік аудиторії TikTok починається з 13 років (60% користувачів належать до покоління Z віком від 16 до 24), це найдинамічніша та найвпливовіша платформа. Там народжується більшість сучасних інтернет-трендів.

Способи використання:

  • дивіться навчальні відео. Багато викладачів та мовних шкіл використовують TikTok для створення коротких, але інформативних корисних відеоуроків, tips, quizzes тощо. Наприклад, LSE. Ви ж підписані? 😈
  • приєднуйтеся до челенджів. Участь у різних мовних челенджах допоможе вам практикувати вимову та говоріння.
  • створюйте власні відео: записуйте відео англійською мовою, щоб покращити розмовну англійську, створюйте оригінальний та know-how контент, щоб отримати зворотній зв’язок від спільноти. Ця платформа має величезний потенціал для вірусних сенсацій - можливо, ними будуть ваші "ТікТоки"?

Twitter, тобто X після ребрендингу

Чому вартий уваги:

X - це платформа для коротких повідомлень, що дозволяє супершвидко ознайомлюватися з новинами та думками людей з усього світу. Її беззаперечна перевага в тому, що велика частка контенту має новинний характер. Тож добра порція ділової лексики забезпечена.

Способи використання:

  • слідкуйте за англомовними акаунтами. Політики, бізнесмени сучасної формації, знаменитості публікують цікаві та корисні в контексті лексики "твіти".
  • приєднуйтесь до розмов через хештеги. Використання популярних хештегів дозволить вам знайти "гілки" на цікаві вам теми. Участь в них - це ефективна практика письма та прокачка вокабуляру.
  • публікуйте свої "твіти" англійською. Це допоможе потренувати здібність писати тексти малих форм, коли потрібно дуже стисло, але дуже влучно описати свої погляди.

 

Ми впевнені, що у вас є профілі щонайменше в трьох із перерахованих соціальних мереж. Але не впевнені, що ви використовували їх для практики англійської. Скажіть, що ми помиляємося 😎 

Соціальні мережі - це потужний інструмент для вивчення англійської мови, який можна адаптувати під власні потреби та рівень знань. Використовуючи Facebook для спілкування, Instagram для креативного навчання, Twitter для читання та написання коротких текстів, YouTube для перегляду відеоуроків, а TikTok для інтерактивних челенджів, ви зможете в комплексі покращити свої мовленнєві навички.

Не бійтеся експериментувати і знаходити нові способи навчання, адже в соціальних мережах можливості безмежні.

Recommended course on the topic

Онлайн-англійська: діти
online

Онлайн-англійська: діти

2375 hrn per 4 weeks

starts on

02.09.24

lasts

10 mths
Онлайн-англійська: дорослі
online

Онлайн-англійська: дорослі

2500 hrn per 4 weeks

starts on

02.09.24

lasts

6 mths
Онлайн-англійська: підлітки
online

Онлайн-англійська: підлітки

2640 hrn per 4 weeks

starts on

02.09.24

lasts

10 mths

Other news that may interest you

313

1

Різниця між British English та American English
вчити англійську мову
англійська для дорослих
online English
розмовна англійська

Різниця між British English та American English

Скотт Харланд

Викладач LSE

Скотт Харланд

19 September 2024

Register

281

0

Прийменники в англійській мові: правила використання
вчити англійську мову
англійська для дорослих
англійська для дітей
online English
розмовна англійська
англійська для школярів
англійська для початківців

Прийменники в англійській мові: правила використання

Валерія Глотова

Викладач LSE

Валерія Глотова

10 September 2024

Register

239

1

Як вчити англійську за фільмами та серіалами
вчити англійську мову
англійська для дорослих
англійська для дітей
online English
розмовна англійська
англійська для школярів

Як вчити англійську за фільмами та серіалами

Юлія Кулина

Викладач LSE

Юлія Кулина

05 September 2024

Register

511

0

Як скласти речення англійською мовою?
вчити англійську мову
англійська для дорослих
англійська для дітей
online English
розмовна англійська
англійська для школярів
англійська для початківців

Як скласти речення англійською мовою?

Євгенія Добролежа

Викладач LSE

Євгенія Добролежа

14 August 2024

Register

Ми використовуємо cookie-файли для надання вам найбільш актуальної інформації. 
Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь на використання cookie-файлів. 

Політика конфіденційності