Ваша школа: LSE Online, Україна

Англійська мова дистанційно для дорослих в LSE: Історія, особливості, переваги

12 грудня 2022

843

Наталя Савченко

Викладач LSE

Наталя Савченко

Історія переходу LSE від традиційного навчання до навчання онлайн. Що змінилося докорінно? А що залишилось сталим?

Перехід від традиційного до онлайн-навчання англійській припав в LSE на ковідні часи. Викладати офлайн було неможливо, а потреба навчати й навчатися залишалась актуальною. Тож наші викладачі опанували нові сервіси й стали справжніми Zoom-фахівцями. Всі побоювання щодо неефективності роботи онлайн не справдились, а скоріше навпаки;) Отже, яким був шлях LSE від традиційного викладання англійської до переходу на зовсім новий формат.

Традиційне навчання або доковідний період

Згадаймо часи, коли студенти ходили на заняття, носили з собою підручники й робили домашню роботу в зошитах. Які переваги й характеристики традиційного навчання: - Фізична присутність викладачів, їхня підтримка. В будь-який момент можна звернутися за допомогою, поставити запитання, уточнити, якщо не зрозумів/не почув. - Традиційні паперові підручники, які не псують очі;) - Багато живого спілкування (на заняттях та після них). - Послідовне вивчення мови (є логічний план навчання). До основних мінусів традиційного навчання можна віднести недостатнє використання сучасних технологій і застарілі методики викладання. Нерідко наші студенті ставили нам запитання: «навіщо ми пишемо ручкою на папері, якщо у сучасному світі люди спілкуються у месенджерах»? Ще один нюанс традиційного навчання – територіальна прив’язка до міста. І якщо ви хочете отримати високу якість навчання, не факт, що поруч з вами буде саме така школа!

Перші онлайн-ресурси

Найпершими варіантами онлайн-навчання були короткі відео й уроки для самостійного опрацювання матеріалу. Або ж додатки на телефон, які пропонували матеріал в ігровій формі. Всі ж пам'ятають Duolingo й Lingualeo. Перевагами цих програм була доступність з будь-якого місця. Серед недоліків можна виокремити: - відсутність підтримки викладача (якщо вам все зрозуміло – добре, якщо ж ні – нема в кого запитати); - відсутність практики живого спілкування (можна вивчити слова і підтягнути граматику, але навички говоріння не розвивались жодним чином); - відсутність послідовності (хаотичний набір уроків, які часто ніяк не співвідносяться між собою).

Традиційне навчання + нові технології = онлайн англійська в LSE

Епідемія коронавірусу дала нам великий поштовх до використання нових технологій й розвитку онлайн-освіти. У новому форматі ми намагались об'єднати традиційну освіту з сучасними технологіями й вивести це на новий рівень. Який продукт ми отримали? Які характеристики традиційного навчання збереглися і що додалось з системи нових технологій?

Підтримка викладача

Хоча ми перейшли в онлайн, живе спілкування, яке було у традиційному навчанні, збереглося. Ви завжди можете розраховувати на підтримку й допомогу викладача. Запитання можна поставити в чат або запитати голосом, є функція піднятої руки.

Розмовна англійська

На заняттях англійської онлайн в LSE ми активно спілкуємося й відпрацьовуємо навички говоріння в групах і парах в Breakout rooms, спілкуємось в чатах Zoom та Telegram-групі тощо. В онлайні, до речі, колективне обговорення тем, дискусії, комунікація відбувається простіше, аніж в реальному класі.

Легке спілкування з групою

Онлайн-спілкування розслаблює й дозволяє за один урок поговорити з кожним одногрупником, ближче познайомитися одне з одним (в офлайні це робити складніше). На наших заняттях з англійської ми ділимося історіями, фотографіями, колективно редагуємо GoogleDocs, обговорюємо погоду, якщо студенти знаходяться в різних містах, підтримуємо одне одного і шуткуємо. В результаті виникає згуртованість колективу і підвищується мотивація відвідувати заняття. Ви рідше пропускаєте заняття, тому що вам цікаво навчатися з цими людьми. Як результат – ви легше досягаєте поставлених цілей.

Ефективна методика викладання

Ми зберегли всі типа завдань, які були у нас при офлайн-навчанні (деякі з них дещо змінились, але на їхню ефективність це жодним чином не вплинуло). На заняттях ми розвиваємо всі навички, які знадобляться вам у реальному життя при спілкуванні англійською мовою.

Окрім того, що ми зберегли всі переваги традиційного навчання, додались і додаткові можливості й інструменти. Наприклад, робочий онлайн-зошит, який дозволяє виконувати домашні завдання в будь-якому місці з будь-якого пристрою. Поїхали ви у відрядження, у відпустку чи на дачу до родичів, - нема потреби везти с собою підручники й зошити, достатньо телефону й доступу до інтернету. Бонусом робочого зошиту є й те, що ви не можете зазирнути у відповіді до того, як виконаєте завдання;) Також у вас є можливість зробити вправу кілька разів, щоб перевірити себе і покращити результати, потренуватися, підготуватися до тесту тощо. С паперовим зошитом це було робити вкрай важко. Окрім того, робочий зошит містить Hints&Tips – підказки, граматичні правила або фрази з попереднього уроку, які допоможуть впоратися з домашнім завданням.

Ще одна перевага вивчення англійської мови дистанційно – можливість ділитися екраном. Це дуже зручно в тому випадку, якщо ви забули підручники. Всі матеріали й завдання знаходяться на екрані. У групі є можливість спільно працювати над текстом, наприклад, підкреслювати/виділяти нові слова. Це цікаво, динамічно й економить час.

Ефективність занять виміряти дуже складно, але ж реально. Ми взяли результати міжнародного іспиту Pearson за 2 роки (викладачі LSE готують студентів до міжнародних іспитів). У 2019 році групи займалися офлайн і зі 100% студентів успішно склали екзамен 97%. У 2020 ми перейшли на новий формат навчання, і групи займались англійською мовою дистанційно. Зі 100% студентів успішно склали екзамен 99%!

Висновки:

- в онлайн-навчанні ми зберегли всі переваги традиційного навчання; - додались додаткові опції й можливості (інтерактивні завдання та інструменти, онлайн-зошит, ін.); - навчання стало більш персоналізованим, легким й цікавим; - ефективність навчання не лише не зменшилась, але й зросла!

Рекомендований курс на тему

IELTS Weekends 11.05
online
залишилося  13 
Сб 09:30-12:30

Україна

Кейт Мисливцева

7800 грн за курс

початок

11.05.24

триває

2 міс.
IELTS Classic 10.04
online
залишилося  8 
Ср 19:20-20:50 Пт 19:20-20:50
6750 грн за курс

початок

08.04.24

триває

2 міс.

Інші новини, що можуть Вас зацікавити

10

0

Аудіокниги як інструмент вдосконалення англійської
вчити англійську мову
англійська для дорослих
англійська для дітей
онлайн англійська

Аудіокниги як інструмент вдосконалення англійської

Юлія Кулина

Викладач LSE

Юлія Кулина

27 березня 2024

Докладніше

81

1

Вчити тексти напам’ять: чи ефективно для вивчення англійської?
вчити англійську мову
англійська для дорослих
англійська для дітей
онлайн англійська
розмовна англійська
англійська для школярів
англійська для початківців
Підготовка до IELTS

Вчити тексти напам’ять: чи ефективно для вивчення англійської?

Олена Ланова

Контент-менеджер LSE

Олена Ланова

12 березня 2024

Докладніше

140

1

Співайте та навчайте: найкращі дитячі пісні для опанування англійської
вчити англійську мову
англійська для дітей
онлайн англійська
англійська для школярів

Співайте та навчайте: найкращі дитячі пісні для опанування англійської

Валерія Глотова

Викладач LSE

Валерія Глотова

28 лютого 2024

Докладніше

304

1

Рівні англійської та найдієвіші методи діагностики мовних знань
вчити англійську мову
англійська для дорослих
англійська для дітей
онлайн англійська

Рівні англійської та найдієвіші методи діагностики мовних знань

Олена Ланова

Контент-менеджер LSE

Олена Ланова

16 лютого 2024

Докладніше

Ми використовуємо cookie-файли для надання вам найбільш актуальної інформації. 
Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтесь на використання cookie-файлів. 

Політика конфіденційності